مواد لازم:

 

 

آرد قنادی: دو سوم پیمانه

 

تخم مرغ: 2 عدد

 

شیر: 1 پیمانه

 

فندق و یا گردو: مقداری، (کمتر از یک چهارم پیمانه)

 

پودر کاکائو یا نسکافه: 2 قاشق غذاخوری

 

شکر: 3 قاشق غذاخوری

 

شیر عسلی (مارک والفجر و یا نستله) نصف قوطی

 

موز : 2 عدد

 

کره: به مقدار لازم

 

 

 

طرز تهیه:

 

ابتدا آرد را الک نمایید و سپس با شکر خوب مخلوط کنید. این کار تا حدی مانع از گلوله شدن آرد می شود.

سپس شیر را کم کم  به آن اضافه نمایید و با همزن ترجیحا برقی( یا دستی) خوب هم بزنید. در صورت وجود گلوله آرد حتما از صافی رد کنید.

سپس تخم مرغ را بیفزائید.

سپس پودر کاکائو را در یک یا دو قاشق غذاخوری آب داغ حل نمایید تا خوب رنگ بدهد. سپس به مایه بیفزایید. مایع نسبتا شلی به دست می آید.

 

کف تابه 26 سانتی متری را با کره یا یک قاشق روغن مایع چرب کنید. مقداری کمی روغن برای سرخ شدن آن کفایت می کند.

در ابتدا حرارت کمی تند باشد. سپس نصف مایع آماده را درون تابه بریزید. (حدود یک بند انگشت کمتر از یک پیمانه) و بلافاصله مایع را درون تابه بگردانید. تا همه جای تابه آغشته شود. یک روزنامه روی تابه قرار دهید. کمی که خودش را گرفت بعد حرارت را کم کنید. بهتر است زیاد آن را سرخ ننمایید تا قابلیت رول شدنش را از دست ندهد.

هر دو رو که کمی سرخ  شد آن را درون یک سینی قرار دهید. تا از حرارت بیفتد. تابه دوم را هم به روش فوق تهیه نمایید.

 

فندق خرد شده و یا گردو را با کمی کره تفت دهید و شیر عسلی را به آن اضافه کنید حرارت بایستی کم باشد. زیرا شیر عسلی به سرعت می چسبد. وقتی مایع از حالت روانی درآمد نصف مخلوط فندق و شیرعسلی را روی خاگینه بریزید.(میتوانید بدون انجام این مرحله شیرعسلی را به روی کرپ بریزید)

سپس یک موز (ترجیحا درشت، نسبتا صاف. زیاد نرسیده هم نباشد که مزه خوبی ندهد و زیاد رسیده هم نباشد تا زود تغییر رنگ ندهد) در یک گوشه خاگینه قرار می دهیم و محکم رول می کنیم. این کار سبب می شود. تا هنگام برش منسجم باشد.

بعد یا با کمک پلاستیک (نایلون فریزر) و یا با کمک چند خلال دندان (که از انتهای خاگینه داخل موز فرو می کنیم)  آن را محکم می کنیم.

 

سپس در یخچال قرار می دهیم و کمی قبل از سرو برش می زنیم و داخل ظرف سرو می چنیم. البته من زودتر برش زدم و داخل ظرف سرو قرار دادم. بعد با سلفون که روی ظرف کشیدم سیاه شدن احتمالی موز تا حدودی منتفی شد.

 

 

 

نکات:

 

-          این خاگینه در خانواده ما طرفدار زیادی دارد. چون هم خوردنش آسان است و هم کم شیرین می باشد. ضمنا طرز تهیه آن بسیار آسان است. لذا تهیه آن به تمامی عزیزان توصیه می شود.

 

-          به جای پودر کاکائو از نسکافه نیز می توانید استفاده نمایید. به نظر من با نسکافه خوشمزه تر می باشد.

 

-          همه مواد در دمای اتاق باشد.

 

-          می توانید مواد را نصف کنید و یک رول خاگینه داشته باشید که پیشنهاد نمی کنم چون واقعا خوشمزه است.

 

-          در صورتیکه احیانا مایع را زیاد سرخ کردید زمانیکه گرم است به مدت حدودا نیم ساعت یک "در" قابلمه روی آن قرار دهید این کار سبب می شود که خاگینه عرق کند و نرم شود و قابلیت رول شدن پیدا کند.

 

-          در صورتیکه موز مورد علاقه تان نیست می توانید آن را حذف نمایید. (قابل توجه پریسا خانم)

 

-          با تشکر از "سرکار خانم محمدی" که این دستور متعلق به ایشان می باشد.

برای دسترسی به ورژن نسکافه ای اینجا را کلیک فرمائید.

 

 



تاريخ : دوشنبه 1391/07/24 | 10:52 | نویسنده : لیدی الهــام |